Bordo bulamacı kayısıya ne zaman atılır?
Bakteriyel kanser ve zamk hastalıkları durumunda ilkbaharda pembe tomurcuk döneminde ağacın her tarafının ıslanması sağlanacak şekilde %1’lik Burgonya gübresi ile ilaçlama yapılmalıdır.
Kayısı ağacı ne zaman ilaçlama yapılır?
Kimyasal mücadele, zararlının yumurtalarını kök boğazı etrafındaki toprağa bıraktığı Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında 15 günde bir yapılmalıdır. İlaçlama yapılırken ağaç gövdeleri 1 m yüksekliğe kadar ve kök boğazı etrafındaki toprak yüzeyi 1 m çapında daire şeklinde ilaçlanmalıdır.
1 kg bordo bulamacı kaç litre suya konur?
Örneğin, %1 kırmızı şarap çamuru için; CLARE PUDİNGİNİ KENDİNİZ YAPIYORSANIZ; 100L suya 1kg LEARSTONE + 0,5kg sönmemiş kireç veya 1kg sönmemiş kireç. (HAZIRSA, YAPAY RENKLİ KAR PÜSKÜL: 100L SUYA 1,5kg) uygulanmalıdır. Bunu üreticilerimize iletmek önemlidir.
Bordo bulamacı ilacı ne zaman atılır?
Özellikle meyve ağaçlarına sonbaharda (yaprakların 3/4’ü veya tamamı döküldüğünde %2’lik doz) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5’luk doz) Burgonya gübresi uygulandığında, ertesi yıl ortaya çıkabilecek birçok hastalığa karşı etkili ve ekonomiktir. Mücadele ajanıdır.
İlkbaharda kayısı ağacına hangi gübre atılır?
Toprak analizi yapılmamışsa kireçli topraklarda amonyum sülfat gübresi, kireç içeriği düşük topraklarda ise amonyum nitrat gübresi tercih edilir. Uygulanacak miktar her yaş için 100 gramdır. Kullanılacak gübrenin 2/3’ünün bu dönemde, 1/3’ünün ise kayısı ağaçlarının ilk sulanması sırasında uygulanması gerektiği hesaplanmıştır.
Bordo bulamacı ağaçlara nasıl uygulanır?
Bordo bulamacı, meyve ağaçlarına sonbaharda, yaprakların dörtte üçü veya tamamı düştüğünde %2’lik bir dozda uygulanır. İlkbaharda uygulandığında, gözler uyanmadan yaklaşık 1 hafta önce %1-1,5’lik bir doz yeterli kabul edilir. Uyanmaya başlayan bağlarda, sürgün uzunluğu bir aralığa ulaştığında Burgonya bulamacı uygulanabilir.
Kayısı ağacı verimi nasıl artırılır?
Hasat öncesi sulama meyve boyutunu ve kalitesini artırır. Yaz sonu ve sonbahar başında sulama özellikle çiçek tomurcuklarının tam gelişimi için çok faydalıdır. Damla sulama kullanılan bahçelerde verimlilik ve kalite artar ve gübreleme ve sürme maliyeti düşer.
Mart ayında ağaçlara hangi ilaç atılır?
Şubat-Mart aylarında sabah uyanmadan bir hafta önce gözlere %1-1,5’luk Bordo şurubu sürülür.
Kayısı kurtlanmamasi için ne yapmalı?
Kuru kayısı için ideal saklama koşulları, tüm kurutulmuş meyveler gibi, kuru, karanlık ve serin ortamlardır. Bu nedenle kuru kayısıları saklamak için buzdolabını tercih etmek doğru olacaktır. Kuru kayısılar, kapalı, hava almayan bir kapta buzdolabında güvenle saklanabilir.
Bordo bulamacı yağmurdan etkilenir mi?
İçerisinde gübre bırakılmamalıdır. Ayrıca, ilaçlama sırasında hava koşulları çok önemlidir. Yağmur bekleniyorsa ilaçlama yapılmamalıdır. Çünkü ilaçlamadan yaklaşık 10 saat sonra yağmur yağarsa, pestisit gerekli etkiyi gösteremeden yıkanıp gidecektir.
Bordo bulamacı 100 litreye ne kadar atılır?
%2 Bordeaux çamuru hazırlamak için 2 kg mavi taş ve 2 kg sönmüş kireç veya 1 kg sönmemiş kirece ihtiyacınız olacak. Eritme ve karıştırma için 1 adet 100 litrelik plastik veya tahta fıçıya, beton leğene, plastik kovaya, filtreleme için tülbent, tahta çubuklar (karıştırıcılar) gibi malzemelere ihtiyacınız olacak.
10 kiloluk bordo bulamacı ne kadar?
TaksitSüresiAylık tutarToplam tutar2x ay999,50 TL1.
Bordo bulamacı çok atılırsa ne olur?
Doğal çiftçilik yöntemleri gibi. Bordeaux gübresi balıklar, sığırlar ve küçük hayvanlar için zararlıdır ve topraktaki bakır sülfat içeriği arttığında tüm toprak yaşamı, özellikle solucanlar için zararlıdır. Solunum sistemini ve akciğerleri etkilediği için egzersiz yaparken veya kullanırken maske ve plastik elbise giymelisiniz.
Ağaç gövdesine hangi kireç sürülür?
Özkan Kireç Toz Kireç güçlü dezenfektan özelliğine sahiptir. Kümesler ve hayvan barınakları gibi alanlarda hayvanları hastalıklardan korumak ve hijyen sağlamak için kullanılır. Seyreltilerek ağaç gövdelerine uygulandığında ağaçları zararlılardan ve böceklerden korur.
Meyve ağaçları hangi aylarda ilaçlanır?
Temmuz ayında bahçelerde önemli bakım çalışmaları yapılacak. Ayıklama ve sulama çalışmaları bu ay boyunca devam edecek. Elma kurdu, yaprak gali, kırmızı örümcek gibi zararlılarla ve uyuz ve kök çürümesi gibi hastalıklarla mücadele için ilaçlama uygulamaları yapılacak.
Kayısı ağacına sonbaharda hangi ilaç atılır?
9- Sonbaharda kayısı ağacı yapraklarının %70-80’ini döktüğünde, özellikle bu yıl %3’lük Burgonya gübresi kullanılarak koruyucu önlemler alınmalıdır. Çiftçilerimiz son yıllarda kırmızı şarap kullanmayı bıraktığından, hastalık etkenleri artmış ve çok daha fazla yayılmıştır.
Bordo bulamacı yüzde kaç olmalı?
Armutlarda memeli pası gibi birçok hastalığın önlenmesinde etkili ve ucuz bir kontrol ajanıdır. Bordeaux bulamacı sonbaharda uygulanırsa %1 veya %3 oranında, ilkbaharda uygulanırsa %0,5 veya %1 oranında hazırlanmalıdır. Bordeaux bulamacı, örnek olarak %1 Bordeaux bulamacı ölçümleri alınarak başka oranlarda da hazırlanabilir.
Ağacın geç uyanması için ne yapmalı?
h- Çiçeklenmeyi geciktirmek. İlkbaharda son don olaylarının çok sık görüldüğü yerlerde, meyve ağaçlarının çiçeklenme döneminde dondan aşırı zarar görmesini önlemek ve çiçeklenmeyi geciktirmek için ağaçların dipleri 1 m çapında açılarak kar veya buz kalıpları yerleştirilir.
Kayısı ağacı kurursa ne yapmalı?
Ayrı havuz sulama terk edilmeli ve kök bölgesinin aşırı sulanması önlenmelidir. Ayrıca budamaya gereken özen gösterilmeli ve tahtaların tahribine de dikkat edilmelidir. Bu yöntemler uygulanarak hastalıkların bulaşması önlenebilir ve kayısı ağacının kurumasının nedenleri ortadan kaldırılabilir.